2011 m. sausio 5 d., trečiadienis

Pyragas "Apelsininis žiedas"



22-24 cm. apvaliai formai su kiauryme viduryje

175 gr. miltų
175 gr. minkšto sviesto arba margarino
175 gr. rudojo cukraus
1,5 а.š. kepimo miltelių
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
smulkiai sutarkuota vieno apelsino žievelė

Glajui:

230-250 gr. cukraus pudros
3 v.š. apelsinų sulčių
smulkiai sutarkuota vieno apelsino žievelė
25 gr. juodojo šokolado

Į dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius, beriame cukrų, dedame minkštą sviestą, įmušame kiaušinius, sudedame apelsino žievelę. Viską išsukame mediniu šaukštu iki vientisos masės, bet ne ilgiau 2-3 min. Jei plaksite mikseriu, plakite ne ilgiau 1,5-2 min., kad neperplakti tešlos, nes tokiu atveju iškepęs pyragas gali netolygiai pakilti ir būti ne toks purus.

Pilame tešlą į aliejumi išteptą formą ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Tikriname mediniu pagaliuku - jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas sausas, - pyragas iškepęs. Atvėsiname.

Glajus, puošimas. Į sultis beriame žievelę ir po truputį cukraus pudrą. Maišome mediniu šaukštu, kol gausime vienalytę masę. Glajus neturi būti labai tirštas, nes jį bus sunku užtepti, tad koreguokite cukraus pudros kiekį pagal situaciją. Dedame pyragą į lėkštę, užpilame glajų, tolygiai paskirstome peiliu arba mentele. Palaikome šaldytuve, kol glajus sustings. Tuomet ištirpiname šokoladą ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukšteliu "papaišome" norimus ornamentus ant pyrago viršaus. Skanaus!

P.S. Labai greitai ir paprastai paruošiamas, drėgnas, švelnaus apelsinų aromato pyragas! Aš į glajų nebėriau apelsino žievelės, bet gal todėl ir pritrūko šiek tiek daugiau apelsinų aromato jame. Glajaus pritrūko papuošti šonus, tad jei norite puošti visą pyragą - pasidarykite jo daugiau.


1 komentaras:

  1. Labai skanus, dregnas pyragas, su intensyviu apelsinu skonio, visa seimyna likom patenkinti,dingo per pora val :))) butinai bus kartojamas:) aciu aj, ne pirmas isbandytas ir nenusiviltas receptas:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...